Sănătatea este extrem de importantă, iar aceasta poate să fie direct influențată și de o igienă personală mai mult sau mai puțin corectă.

În special atunci când este vorba despre zonele mai aglomerate, precum sunt spațiile pentru birouri, mall-urile, benzinăriile, clinicile și spitale și așa mai departe, toaletele acestora trebuie să fie utilate corespunzător cu consumabile de hârtie de unică folosință, astfel încât igiena să se realizeze corespunzător.

Cel mai important avantaj al acestor produse din hârtie, după cum sugerează și denumirea, “consumabile”, se referă la caracteristica specială de a fi de unică folosință, deci automat, sunt igienice, nu ajută la înmulțirea microbilor și a virușilor, sunt ușor de folosit și ușor de reciclat. În mod categoric în astfel de spatii, precum băile publice sau cele din spații private, dar care se folosesc la comun, nu o să vedeți niciodată prosoape clasice, textile, așa cum avem în propriile locuințe, deoarece prosoapele clasice sunt medii propice pentru înmulțirea rapidă a microbilor.

Utilizand prosoapele pliate din hârtie, putem scădea considerabil riscul de a ne contamina cu diverse bacterii sau cu diverși microbi. De asemenea, s-au făcut de-a lungul timpului numeroase studii care au arătat faptul că dacă nu ne uscăm corespunzător mâinile, riscul de a ne contamina este unul destul de ridicat.

Dacă ne ștergem mâinile cu prosoape de unică folosință, vom îndepărta cu succes un număr foarte mare de bacterii, asigurându-ne astfel o protecție deosebită. În cazul în care utilizăm un prosop din material textile, poate exista riscul ca acela să fi fost folosit și de altcineva, fapt care bineînțeles că se va și întampla dacă este vorba despre un grup sanitar frecventat de un număr mare de persoane. Prosoapele de hartie însă, sunt individuale, folosite împreună cu un dispenser professional, aceste se dozează rapid, ușor și igienic, fără a atinge nicio suprafață și  astfel, se elimină orice risc de contaminare.

Un alt mare avantaj în ceea ce privește hârtia, mai mult sau mai puțin pentru sănătatea noastră de zi cu zi, se referă la faptul că este un material biodegradabil. În comparație cu plasticul sau cu alte materiale, hârtia care se utilizează pentru aceste prosoape de unică folosință este biodegradabilă, ceea ce înseamna că se autodistruge într-un timp mult mai scurt, fără a provoca niciun fel de daună mediului înconjurător. Așa cum este și de înțeles și bineînțeles responsabil, nu înseamnă că trebuie să aruncăm hârtia în locuri nepermise, peste tot în natură, ci să reciclăm resposabil, aruncând hârtia utilizată în coșuri de gunoi dedicate colectării selective de deșeuri.

În plus, consumabilele de hârtie se pot folosi cu succes și în spitale și cabinete medicale, acolo unde după fiecare consultație igiena trebuie să se realizeze impecabil. Atât în centrele medicale, cât și în saloanele de înfrumusețare sunt recomandate rolele medicale și prosoapele pentru coafor, realizate tot din hârtie de unică folosință, care se folosesc pe paturile speciale și se schimbă după fiecare utilizare cu un nou cearceaf igienic.

Pentru o igienă ideală, consumabilele din hârtie de la Sanito.ro sunt alegerea perfecta, indiferent de tipul spațiului în care sunt folosite: acasă, la birou, in mall-uri, instituții sau centre medicale.