Baia este unul din cele mai importante locuri dintr-o locuință și nu numai. Nu există nicio companie, instituție sau magazin mare care să nu aibă o baie. Desigur, toaleta este vitală pentru viața noastră de zi cu zi. Societatea a evoluat în ultimii ani, iar toaletele au evoluat odată cu ea. În ziua de astăzi, băile noastre sunt din ce în ce mai sofisticate, mai moderne și professional utilate, până la cele mai mici detalii, precum simplele capace de toaletă.

Indiferent daca vă remodelați baia sau vă gândiți doar la o toaletă nouă, toaletele inteligente merită luate în considerare. Iar un capac de toaletă cu senzor este un must have al unei case moderne. Nu numai ca sunt moderne și de nouă tehnologie, ci vă fac viața un pic mai ușoară, prin păstrarea igienei la cele mai înalte standarde. Deși există multe tipuri de capace de toaletă inteligente, majoritatea au în comun anumite caracteristici de bază.

Fiecare capac de toaletă are un senzor sau un buton, care activează mecanismul de așezare a foliei igienice de protecție pe suprafața acestuia. Atfel, capacul de toaletă este întotdeauna igienic. Avantajul de a avea un senzor, în loc de face totul manual, este că germenii nu vor fi transferați de la capac la mâini și apoi la următoarea persoană care folosește baia. De aceea, acest tip de  capac de toaletă inteligent este ideal pentru companii, instituții, centre comerciale, centre medicale și alte locuri unde există un trafic mare de persoane, iar igiena reprezintă un factor idispensabil. Mai mult decât atât, astfel de dispozitive sunt o alegere mai mult decât responsabilă în lupta împotriva microbilor, virușilor și a bolilor generate de aceștia. Pentru că în general tindem să ne ferim să punem mâna pe suprafețele ce ar putea să fi fost atinse de altcineva, dispozitivele cu senzori reprezintă cea mai bună opțiune.

Cum funcționează senzorii?

Senzorii reacționează la schimbarea condițiilor fizice, modificându-și proprietățile electrice. Astfel, majoritatea senzorilor artificiali se bazează pe sisteme electronice, pentru a capta, analiza și transmite informații despre mediu. Aceste sisteme electronice se bazează pe aceleași principii ca și circuitele electrice pentru a funcționa, astfel încât capacitatea de a controla fluxul de energie electrică este foarte importantă. Simplu, un senzor transformă stimuli precum căldura, lumina, sunetul și mișcarea în semnale electrice. Aceste semnale sunt transmise printr-o interfață care le transformă într-un cod binar și le transmite unui computer care urmează sa fie procesat. Cam așa funcționează și capacele de toaletă cu senzor.

Capacele de toaletă inteligente variază ca preț, în funcție de caracteristici și de producător. Cele mai performante produse din gama capacelor de toaletă inteligente pot fi găsite la magazinul online Sanito. Magazinul este unul dintre cei mai importanți furnizori de astfel de capace de toaleta inteligente, dar și alte produse destinate igienei personale sau a suprafețelor și clădirilor. De peste 15 ani, magazinul online Sanito.ro colaborează cu mii de firme, intituții și companii din Romania și oferă o platformă online pentru comenzi și support pentru mii de produse profesionale și moderne.